Dementie Café: Dilemma’s bij dementie

31/03/2020 -
19.30 - 21.00 uur

Als je voor iemand met dementie zorgt, moet je op een bepaald moment beslissingen gaan nemen voor die ander. Wel of niet dwingen om te douchen? Autorijden of sleutels afpakken? Beslissen over andermans leven kan als een grote verantwoordelijkheid voelen. In filmpjes vertellen mantelzorgers hierover en wij gaan met elkaar in gesprek over hun ervaringen.

Voor wie is het bedoeld?

Mensen met dementie, mantelzorgers, familieleden en hun direct betrokkenen zijn van harte welkom. Zij kunnen op avonden als deze leren van degene die informatie geeft en van elkaar. Mogelijk ontstaan op avonden als deze ook contacten met elkaar die zich buiten deze avonden voortzetten.

Voor wie is het niet bedoeld?

De avond is – omdat het toch ook om vertrouwelijke en soms privacygevoelige zaken kan gaan – niet bedoeld voor professionals en belangstellenden die geen familiaire/persoonlijke/privé relatie hebben met dementie.

Wanneer wordt het gehouden?

Elke laatste dinsdag van de maand vindt een bijeenkomst plaats rondom het onderwerp dementie. De invulling en het thema van de avond zijn verschillend.

Praktische informatie

Tijd
Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Het programma start om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De toegang en koffie met iets lekkers zijn gratis. De avond zal worden afgesloten om 21.30 uur.

Locatie en parkeren
Sint Jozefoord, Duyn en Daelseweg 15, 5391 EC Nuland. Ingang: Duyn en Dael-gebouw
Sint Jozefoord heeft een parkeerplaats op het terrein. Als u door de eerste (houten) poort bent gereden, kunt u de auto na ca. 20 meter kwijt aan uw rechterhand op de parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats komt u via een tweede hek op het binnenterrein. Links van u is de hoofdingang, recht voor u ziet u op ca. 50 meter het gebouw Duyn en Dael. In het gebouw Duyn en Dael bevindt zich de Parkzaal. Aan de rechterzijkant van het gebouw bevindt zich de ingang. Rechts van de deur is de deurbel. Na binnenkomst loopt u rechtsom de gang in, aan het einde van de gang komt u in de Parkzaal.

Vervoer
Heeft u behoefte aan vervoer vanuit Nuland, Vinkel of Geffen? Meldt dit dan tijdig bij Sint Jozefoord. We gaan dan ons best voor u doen.