Dementie Café: Gebruik uw intuïtie

26/09/2023 -
19.30-21.00

Toen haar moeder Alzheimer kreeg, wilden Evelien Pullens in contact blijven met haar moeder. Natuurlijk is de confrontatie met dementie bij een dierbare hard en pijnlijk. Maar naast het verdriet en het gemis (wat er natuurlijk ook mag zijn), ontdekte Evelien dat het loont om op een andere manier te kijken. Ze maakte op een ander niveau contact (de vierde, onzichtbare dimensie) en ontdekte dat dit inzichten, liefde en vertrouwen opleverde, plus een blijvend contact met haar moeder. Dit inspireerde haat tot het schrijven van het boek “De vierde dementie”.

Met dementie gaat het geheugen achteruit, maar de intuïtie wordt juist sterker! Mensen met dementie voelen vaak haarfijn aan wat anderen voelen en willen. Daar kunt u gebruik van maken door ook zelf uw intuïtie te gebruiken. Luister naar de onderliggende boodschap, zeker als woorden niet meer toereikend zijn en een gesprek moeilijk is. We lopen allemaal tegen frustrerende situaties aan. Je hebt alles geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Een andere manier van kijken en benaderen kan verrassende inzichten geven en soms zelfs oplossingen. U krijgt niet alleen uitleg, maar zeker ook praktische tips en zoals altijd is er ruimte voor uw vragen.

Evelien Pullens zal vertellen over haar boek en visie en u ook zelf iets laten ervaren. Neem ook alvast een kijkje op haar website: 4dementie.nl