Bezoek

Update 30 juni 2020

We zijn blij dat de deuren van Sint Jozefoord bijna weer als vanouds open gaan. Vanaf maandag 29 juni verruimen wij de bezoekregeling. Dit vinden we belangrijk, nodig en ook spannend en we vragen u met klem ons hierbij te helpen door met ons verantwoordelijkheid te nemen voor u, uw naasten en alle bewoners van Sint Jozefoord bij het naleven van de afspraken.

Algemeen

Vanaf maandag 29 juni verwelkomt Sint Jozefoord weer alle bezoek. Zonder beperking in tijd of aantal contactpersonen. Met een aantal regels: we verwachten van u dat u zich altijd en vooraf bij binnenkomst registreert bij de receptie. U bent nog steeds welkom op de eigen kamer van de bewoner of buiten met maximaal 2 personen tegelijk om de benodigde afstand te kunnen waarborgen. We verwachten dat u te allen tijde 1,5 m afstand bewaart.

Het is dus niet meer nodig om eerst een (online) afspraak in te plannen. Hiermee komen ook de bezoektijden te vervallen.

Maak vooraf afspraken wie wanneer op bezoek gaat, want mocht er op enig moment al bezoek aanwezig zijn, dan vragen wij u om buiten te wachten en elkaar af te lossen. Voor de bewoners van de tweepersoonskamers op Zonzicht en Torenzicht is in de binnentuin een aparte bezoekersruimte ingericht.

Het bezoek kan uiteraard ook buiten plaatsvinden, in een van onze prachtige tuinen. Het is toegestaan om tijdens het bezoek iets te eten en drinken. Gebruik van een mondkapje is niet meer verplicht.

We kunnen u helaas nog niet voorzien van koffie, thee of andere versnaperingen, maar u kunt zelf desgewenst wel iets meebrengen.

Klachten

Bij aanwezigheid van corona-gerelateerde klachten komt u niet op bezoek. Dat geldt ook als u of uw huisgenoten onder verdenking zijn van het coronavirus, u zelf corona heeft of heeft gehad en korter dan 14 dagen klachtenvrij bent. Meet voorafgaand aan het bezoek voor de zekerheid uw temperatuur om uit te sluiten of u koorts heeft. Bij 38 graden of hoger, verzoeken wij u om thuis te blijven.

Op bezoek

Aankomst

Als u op bezoek gaat meldt u zich eerst bij de poort. De receptioniste laat u binnen. Al het bezoek, ook het bezoek voor Zicht op Nuland, registreert zich bij de receptie: wij vragen uw naam, bij wie u op bezoek gaat en hoe laat u binnenkomt. Deze registratie is nodig voor eventueel contactonderzoek mocht er onverhoopt iemand met het coronavirus besmet raken.

Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen en kunt u, indien gewenst of noodzakelijk, een mondkapje krijgen. Het dragen van een mondkapje is namelijk niet altijd meer verplicht. Wij vragen u een mondkapje te gebruiken wanneer u dichter dan 1,5 m van iemand anders komt, bijvoorbeeld bij het duwen van een rolstoel en als u iemand een arm wil geven of moet ondersteunen bij het wandelen.

We vragen u de kortste route te nemen en rechtstreeks naar de kamer of bezoekruimte te gaan. De plattegrond met routes ligt klaar bij de intekenlijst zodat u kunt zien hoe u kunt lopen.

Looproute voor bezoek: (klik hier voor vergroting)

Na bezoek

Wanneer u het pand weer verlaat, neemt u dezelfde route rechtstreeks weer terug. Bij de uitgang staat een gesloten vuilnisbak waar u uw neusmondmasker kunt weggooien.

Krijgt u in de dagen ná het bezoek klachten? Dan is het belangrijk dat u dit ons laat weten.

Naar buiten

De poorten zijn weer open, dus alle bewoners mogen zich weer buiten de poorten begeven. We vinden dit erg spannend omdat we niet kunnen controleren of iedereen zich aan de richtlijnen houdt. We gaan hier dus echt uit van uw eigen verantwoordelijkheid en hopen en verwachten dat u verstandig met de kwetsbaarheid van onze bewoners omgaat. De regels van 1,5 meter afstand gelden in ieder geval overal! Wij vragen u goed te registeren met wie u wanneer in contact bent geweest omdat we u op een later moment mogelijk vragen bij wie een bewoner is geweest als blijkt dat contactonderzoek nodig is vanwege een nieuwe uitbraak.

Tot slot

We kijken ernaar uit u of uw naaste weer te mogen verwelkomen bij Sint Jozefoord. En we hopen dat u, ondanks de beperkingen, zult genieten van het bezoek!  Heeft u opmerkingen of vragen? Vul dan het antwoordformulier in op de website of geeft het telefonisch of via de mail door via uw contactpersoon.