Bezoek

Update 23 september 2020

Op 22 september is een medewerker van afdeling Zonzicht positief getest op corona. Omdat we er alles aan willen doen om een uitbraak binnen Sint Jozefoord te voorkomen, heeft het crisisteam besloten direct stappen te ondernemen. Ook omdat we, naast deze medewerker, zien dat het aantal besmettingen in de directe omgeving van Sint Jozefoord sterk toeneemt. Hieronder leest u welke stappen we nemen om corona verder buiten de deur te houden.

Boven alle maatregelen vragen we dit: neemt u alstublieft alle (hygiëne) richtlijnen in acht, neem uw verantwoordelijkheid en houdt afstand! Heeft u, als familie, twijfel over uw gezondheid: kom niet op bezoek. Alleen samen zorgen we voor het welzijn van de bewoners, andere cliënten, uzelf en onszelf!

Richtlijnen afdeling Zonzicht

Voor afdeling Zonzicht geldt:

 • Alle zorgmedewerkers en vrijwilligers werken met een mondkapje op.
 • Vanaf 22-9 zijn er slechts 3 vaste bezoekers per bewoner toegestaan, maximaal 2 per bezoek. Ook de bezoekers moeten een mondkapje dragen. Als gevolg hiervan is eten en drinken tijdens het bezoek tijdelijk weer niet mogelijk.
 • Bezoek meldt en registreert zich bij de receptie, loopt binnendoor naar de afdeling en gebruikt de looproute (zie afbeelding hiernaast) buitenom weer naar buiten.
 • Bezoek voor bewoners van de tweepersoonskamers kunnen gebruikmaken van de tussenruimte tussen Zonzicht en Parkzicht of buiten een plekje zoeken.
 • Om contact tussen bewoners van verschillende afdelingen te voorkomen kunnen de bewoners van afdeling Zonzicht de komende tijd niet naar de H. mis in de Kapel.
 • De tuin tussen Zonzicht en Parkzicht wordt weer gesplitst, om zo contact tussen de afdelingen te voorkomen.

Richtlijnen overige afdelingen

Voor de andere afdelingen geldt:

 • Vanaf vandaag zijn per bewoner 3 vaste contactpersonen welkom op bezoek, maximaal 2 per bezoek. Ook deze bezoekers moet een mondkapje dragen. Als gevolg hiervan is eten en drinken tijdens het bezoek niet mogelijk.
 • Contact tussen bewoners van verschillende afdelingen wordt zoveel mogelijk voorkomen. Dit betekent dat Welzijn & Recreatie weer op de afdeling activiteiten organiseert, gymmen per afdeling gebeurt en de yoga tijdelijk stopgezet wordt. Op bezoek bij een andere bewoner mag, maar wel op 1,5 meter afstand. De diensten in de Kapel gaan door, maar in (én voor) de Kapel moet iedereen (ook medewerkers) goed letten op het houden van voldoende afstand.
 • We adviseren bewoners om niet op bezoek te gaan buiten de poort. En familie/naasten om de bewoner niet op te halen. 
 • Het restaurant gaat helaas weer dicht voor bezoek van de tweepersoonskamers. Het blijft wel open voor de maaltijden en koffiemomenten van bewoners van Duyn en Dael en Duynzicht.
 • Bezoek voor bewoners van de tweepersoonskamers kan gebruikmaken van de kapelhal, de oude ruimte van de fysiotherapie of de tuin.

Looproute voor bezoek: (klik hier voor vergroting)

Tot slot

We hopen dat we met al deze maatregelen corona verder buiten de deur kunnen houden. Dat vraagt veel van ons allemaal: van medewerkers, vrijwilligers, bewoners en familie. Dat betekent dat we weer strenger moeten zijn voor onszelf, en ook dat we anderen erop moeten aanspreken als we zien dat richtlijnen niet worden nageleefd. Zoals al eerder gezegd: alleen samen zorgen we voor het welzijn voor iedereen bij Sint Jozefoord. De eerdergenoemde maatregelen gelden voor de komende 2 weken. We hopen u dan te kunnen berichten dat corona buiten de deur gebleven is en dat we de richtlijnen weer kunnen versoepelen. Het kan ook zijn dat we eerder al de richtlijnen verder moeten aanscherpen. Dan brengen we u uiteraard op de hoogte met een nieuwe nieuwsbrief.

Heeft u opmerkingen of vragen? Vul dan het antwoordformulier in op de website of geeft het telefonisch of via de mail door via uw contactpersoon.