Sint Jozefoord, beste werkgever 2019

Voor het vijfde jaar op rij is Sint Jozefoord door haar eigen medewerkers beloond met het driesterren Beste Werkgevers Keurmerk van Effectory en Intermediair. Dit betekent dat de Stichting Sint Jozefoord bovengemiddeld hoog scoort voor bevlogenheid, tevredenheid en werkgeverschap. Dit heeft een positief effect op het ziekteverzuim en het verloop. Velen werken er 25 jaar of langer. Dienstverbanden van 40 jaar zijn geen uitzondering. Uitzonderlijk is wel dat volgend jaar een 50-jarig dienstverband wordt gevierd.

Stichting Sint Jozefoord

De Stichting Sint Jozefoord is een woon- en zorgcomplex, gelegen in de bosrijke omgeving van ’s-Hertogenbosch/Nuland. Rondom de woon-/zorgappartementen van Sint Jozefoord en het goed onderhouden park ligt ruim 20 hectare bos. Bij Sint Jozefoord zijn 135 ouderen woonachtig en genieten ruim 230 cliënten thuiszorg in de nabijheid van Sint Jozefoord. Sint Jozefoord is in 1950 gesticht door de Congregatie Dochters van Maria en Joseph te ‘s-Hertogenbosch en sinds 2011 een autonome stichting met nog steeds een spirituele identiteit. De band met de congregaties is nog steeds sterk. Er zijn momenteel nog 47 zusters woonachtig, behorend tot 13 congregaties en orden.

Hoogwaardige zorg

Naast goed werkgeverschap staat de Stichting Sint Jozefoord erom bekend dat zij aan de ouderen die bij haar wonen hoogwaardige zorg biedt. Op Zorgkaart Nederland krijgt zij hiervoor een 8,8. Tevens beschikt zij als sinds 2012 over het Gouden Keurmerk. Dit houdt in dat zij volgens het landelijk kwaliteitsinstituut Perspekt haar interne processen optimaal op orde heeft.