Testen van medewerkers op corona

Versie: 17 december

Een aantal zorgorganisatie hebben een snelteststraat voor het coronavirus opgezet. Vanaf dinsdag 24 november is de snelteststraat ook toegankelijk voor medewerkers van Sint Jozefoord en huisgenoten.

Wat is een sneltest?
Een sneltest geeft binnen 15-20 minuten een uitslag of je corona hebt. Deze sneltesten zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid.

Wanneer kom je in aanmerking?
De sneltesten zijn vooral voor medewerker in primaire zorgproces. In het schema staat beschreven wanneer je in aanmerking komt voor de sneltest. Deze is te vinden in de bijlage hieronder. Probeer dit schema zo goed mogelijk door te nemen en op te volgen wanneer je je wilt laten testen via de snelteststraat.

Waar is de snelteststraat?
De snelteststraat is op locatie CC Servaes, Raadhuisplein 24, 5473 GC in Heeswijk Dinther (het gemeenschapshuis). De snelteststraat is elke dag geopend van 08.00-10.00 uur en 14.00-16.00 uur.

Aanmelden?
Overleg altijd met je leidinggevende (tussen 16.30 en 21.00 uur en in het weekend bel je de crisistelefoon: 073 200 83 44). Aanmelden kan via de link in het stroomschema. Op het eind wordt dan verwezen naar de planningstool van ZGEM (Zorggroep Elde Maasduinen). Daar kun je je aanmelden met de volgende gegevens:

  • gebruikersnaam:     aanmelden
  • wachtwoord:           sneltest 

Hier kan dan voor een beschikbare tijd worden gekozen.

Aanvullende op het stroomschema
Bij een negatieve uitslag moet je altijd nog een extra afspraak maken bij de GGD voor een her-test. Dat lijkt misschien een beetje vreemd maar het is bedoeld om er zeker van te zijn dat de test ook echt negatief is. Je kunt nu wel, met beschermingsmiddelen, komen werken.

Bij een positieve uitslag is een her-test niet nodig. Als je huisgenoot positief wordt getest op het coronavirus, blijf je thuis tot 10 dagen na het laatste contact. Bij hoge uitzondering kan het zijn dat je in overleg met je leidinggevende toch komt werken met persoonlijke beschermingsmiddelen.

Alle vorige (oude) informatie en acties over testen van medewerkers vervalt hierdoor. Bij vragen kun je bij je leidinggevende terecht.

Testen zonder klachten
Vanaf heden kun je je ook laten testen zonder klachten. Bijvoorbeeld als je huisgenoot positief getest is op het coronavirus. In de bijlage hieronder lees je wat hierover de afspraken zijn.