Werken bij Sint Jozefoord

Beste Werkgever

Sint Jozefoord behoort, volgens eigen medewerkers, al jaren tot de beste werkgevers. Dit blijkt uit het jaarlijkse medewerkersonderzoek, uitgevoerd door Effectory. Door de hoge waardering van medewerkers mag Sint Jozefoord het keurmerk van de Beste Werkgever met drie sterren voeren. Dit betekent dat wij bij de beste 15% van de organisaties horen.

In het laatste medewerkersonderzoek (2019) scoren wij een 8,4 op tevredenheid en bevlogenheid en op betrokkenheid zelfs een 9,1!

Investeren

Bij Sint Jozefoord staat de mens, en dus de medewerkers en vrijwilligers; de cliënt, familie en vrienden centraal. De verbondenheid tussen hen is groot. De ideeën van ieder van hen doen er werkelijk toe. Om dit vorm en inhoud te geven organiseren wij onder andere jaarlijks Inspiratie- en Verbindingsdagen, waar allen uitgenodigd worden om mee te denken met de wijze waarop wij ons beleid invulling geven. Daarnaast vinden wij de lichamelijk en geestelijke gezondheid van niet alleen onze cliënten, maar ook van onze medewerkers en vrijwilligers erg belangrijk. Voor onze medewerkers betekent dit dat zij naast de ‘normale’ secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsenplan en mediaplan, ook kunnen deelnemen aan binnen Sint Jozefoord georganiseerde mindfulness, yoga- en schilderlessen.

Sint Jozefoord werkt mantelzorgvriendelijk

Sint Jozefoord vindt een goede werk-privé balans voor haar medewerkers van groot belang. Om hier structureel zorg voor te dragen is er samen met de medewerkers een mantelzorgbeleid samengesteld. Hieruit voortkomend is ook een mantelzorgcoach aangesteld waar de medewerkers terecht kunnen met vragen en die ze hen helpt om een goede balans te vinden tussen werk en mantelzorg én draagkracht en draaglast. De erkenning van Stichting Werk & Mantelzorg is een blijk van waardering voor organisaties die het thema werk en mantelzorg bespreekbaar maken door onder andere medewerkers te wijzen op de wettelijke verlofregelingen en flexibele werkoplossingen en maatwerk te bieden.

Profiel

Sint Jozefoord is een organisatie:

  • waar je ideeën ertoe doen
  • waar de verbondenheid tussen de cliënten en de medewerkers groot is
  • waar overleglijnen kort zijn en je een verschil kunt maken

Regelmatig zoeken wij mensen die zich net zo thuis voelen bij Sint Jozefoord als onze bewoners en cliënten. Bij ons werk je mee aan gelijkwaardigheid, verbondenheid, kleinschaligheid en kwaliteit. Dit zijn de kernwaarden van Sint Jozefoord. Als deze waarden ook bij jou passen en je je kunt vinden in ons profiel, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Gezondheid en vitaliteit van belang bij Jozefoord

Sint Jozefoord vindt het erg belangrijk medewerkers op een gezonde en vitale manier kunnen blijven werken. Bij het gezond aan het werk blijven, is het belangrijk dat werk niet zwaarder is dan je als medewerker lichamelijk en geestelijk aan kan.

De werkdruk binnen de sector zorg is een belangrijk aandachtspunt zo ook binnen Sint Jozefoord. Daarom heeft Sint Jozefoord, in het kader van de subsidieregeling duurzame inzetbaarheid, een vitaliteitsprogramma opgezet met als doel het verlagen van de werkdruk.

Open sollicitatie

Op een (open) sollicitatiebrief krijg je altijd een reactie, eventueel bewaren we je brief voor een toekomstige vacature. Je kunt je motivatie en cv mailen naar: personeelszaken@jozefoord.nl

Vrijwilligerswerk

Zinvol bezig zijn, en ergens bij horen, tot op hoge leeftijd, zonder de prestatiedruk die bij betaald werk hoort. Dat is wat vrijwilligerswerk bij ons u biedt. Het is een win-win situatie: u blijft actief, en onze bewoners varen er wel bij, want wij kunnen dankzij uw inzet dingen doen waar we anders niet aan toe komen.

Gezondheid

Actief en zinvol bezig zijn is niet alleen leuk, het is ook goed voor uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat u op verschillende manieren uw gezondheid kunt bevorderen. Bijvoorbeeld door:

  • gezond te leven (gezonde voeding, voldoende beweging);
  • een doel in het leven te hebben (ergens betekenis aan te ontlenen);
  • sociale contacten;
  • bewust te leven;
  • voldoende te ontspannen en te genieten;
  • te delen met en te zorgen voor anderen.

Bij veel ouderen vallen steeds meer van deze factoren weg, zoals bijvoorbeeld ‘een doel in het leven hebben’ en ‘sociale contacten’. Zinvol vrijwilligerswerk, zoals u dat bij ons kunt doen, voorkomt dit.

Professionele ondersteuning

Wij koesteren onze vrijwilligers en nemen hun werk heel serieus. Daarom gaan we professioneel met hen om: als vrijwilliger heeft u een functiebeschrijving en een vaste contactpersoon. Ook evalueren we elk jaar hoe het gaat en wat u nodig heeft aan ondersteuning om uw werk zo goed mogelijk te blijven doen.

Scholing voor vrijwilligers

Onderdeel van die ondersteuning is ons scholingsaanbod. Als vrijwilliger voert u regelmatig werkzaamheden uit waarbij extra scholing kan helpen. Zoals ondersteuning bij het werk, betrokkenheid bij onze bewoners en onze organisatie, en kwaliteit. Maar u kunt ook scholing krijgen om meer te leren over de veiligheid van cliënten of over uw eigen veiligheid.

Als vrijwilliger heeft u een rol bij uw eigen ontwikkeling. U kunt zelf met ideeën komen om zich verder te ontwikkelen. Onze afweging is dan: levert die scholing een bijdrage aan uw functioneren, wordt uw werkplezier er verder mee verhoogd en is het goed voor de kwaliteit van de zorg die wij onze bewoners leveren? 

Stagelopen bij Sint Jozefoord

Sint Jozefoord is erkend leerbedrijf door SBB (Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Wil je meer informatie over stagelopen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Jeanne Opdam of Kristel Schaffers via: opleidingen@jozefoord.nl

In 2018 ontving Sint Jozefoord het werkgevers-estafettestokje ‘Keep on Learning’ van Agrifood Capital, als voorbeeld voor andere organisaties in het ondersteunen en stimuleren van ‘blijven leren’.