U bent welkom bij het Praathuys

Wij heten u en uw naaste graag welkom in het Praathuys. Deze gezellige ‘woonkamer’ is in het midden voorzien van een glazen plaat. De bewoner (indien nodig begeleid door een medewerker) komt binnen via de ene ingang, het bezoek via een andere ingang. Zo kunt u op een veilige en verantwoorde manier uw naasten weer zien! U vindt het Praathuys naast de hoofdingang van Sint Jozefoord.

Een praathuis was vroeger een plek waar mensen samen kwamen om bij te praten, het laatste nieuws te horen of gewoon om even samen te zijn. Binnen een dorp zorgde het praathuis voor verbondenheid, saamhorigheid en eenheid. We hopen dat het Praathuys van Sint Jozefoord ook de verbondenheid tussen u en uw naasten weer zal vergroten.

Vanwege de beperkte capaciteit, hopen we op uw begrip en geduld bij het inplannen van het bezoek voor onze cliënten. Als u nog vragen heeft, dan horen we dit uiteraard graag. U kunt hiervoor terecht bij de receptie van Sint Jozefoord via 073 5 342 342 (niet voor inplannen van afspraken).

Hoe werkt het Praathuys?

Om het Praathuys op een veilige en goede manier te kunnen gebruiken, heeft Sint Jozefoord richtlijnen opgesteld. Uiteraard staat bij Sint Jozefoord veiligheid bovenaan.

Daarom heeft Sint Jozefoord richtlijnen opgesteld voor het gebruik van het Praathuys. Wij vragen u deze goed door te lezen en uw bezoek op aangegeven wijze te plannen.

Algemeen

 • Het Praathuys is dagelijks open tussen 10.00 uur ’s morgens en 16.00 uur ’s middags.
 • Om iedereen een kans te geven op een ontmoeting en bezoek maken we een vaste afspraak voor de duur van het bezoek: 20 minuten.
 • Het Praathuys is alleen te gebruiken voor bewoners zonder klachten. De afdelingen waar corona is vastgesteld en de cohortafdeling kunnen hier dus geen gebruik van maken. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met de afdeling.
 • Het Praathuys is alleen te gebruiken voor bezoekers zonder klachten. Bij symptomen van koorts (38 °C en hoger) en luchtwegklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten en kortademigheid, kunt u helaas niet komen. Let u daarbij ook op andere vage en/of milde klachten die mogelijk gerelateerd zijn aan het virus, zoals keelpijn, diarree, verlies van geur en smaak of lichte verhoging (37,5-38 °C). U bent weer welkom als u 24 uur klachtenvrij bent. Ook als één van uw huisgenoten (mogelijk) positief getest is op corona en daarom in thuisquarantaine moet blijven kunt u niet op bezoek komen (tot 14 dagen na laatste contact of 14 dagen na de laatste ziektedag van de bevestigde huisgenoot).

Bezoek inplannen

 • Om een bezoek in te plannen gaat u naar www.jozefoord.nl/praathuys. Hier kunt u een formulier invullen. 
 • Hier kunt u aangeven wanneer u in de gelegenheid bent om op bezoek te kunnen. We verzoeken u vriendelijk om dit zo ruim mogelijk door te geven. Na het invullen van het formulier  wordt u zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen 5 werkdagen gebeld om de afspraak definitief te maken. Dit betekent dat wij niet kunnen garanderen dat u op kortere termijn dan 5 werkdagen een afspraak kunt maken.
 • Om iedereen de kans te geven bezoek te ontvangen geldt: één bezoekmoment per bewoner per 10 dagen.
 • Weet u niet (zeker) op welke afdeling uw naaste verblijft? Neem dan contact op met de bewoner of met de afdeling.
 • U kunt een nieuw bezoekmoment inplannen wanneer het vorige bezoekmoment geweest is.
 • Wilt u als bewoner bezoek ontvangen? Vraag aan uw bezoek of zij op www.jozefoord.nl/praathuys het formulier in willen vullen.
 • Twijfelt u over het wel of niet bezoeken van uw naaste? Bespreek dit met de bewoner, of als dit niet mogelijk is, met de zorgmedewerkers van de afdeling.
 • Afspraak afzeggen: kan het bezoek onverwacht niet doorgaan? Bel dan de receptie: 073 5 342 342.

Op bezoek

Hoe bereikt u het Praathuys?

 • Het Praathuys is voor bezoekers te bereiken via het kleine poortje naast de hoofdingang. Op de parkeerplaats voor het oude Berkenzicht en Laanzicht kunt u plaatsnemen in de stoelen als u nog even moet wachten.
 • Woont u op afdeling Duinzicht: dan gaat u via de achterdeur bij de receptie naar het Praathuys.
 • Woont u op afdeling Duyn & Dael: dan gaat u buitenom, langs de kapel naar de receptie.
 • Woont u op Boszicht 5+6: dan kunt u via de hoofdingang van de receptie naar buiten. (Zie plattegrond)
 • Andere bewoners worden naar het Praathuys vergezeld door een zorgmedewerker.

Bekijk hier de plattegrond met looproutes naar het Praathuys

 • Vanwege de strakke tijdsplanning, vragen we u vijf minuten voor aanvang aanwezig te zijn en het gesprek op tijd af te ronden.
 • Door de beperkte ruimte kunnen er maximaal twee mensen per keer in het Praathuys. Woont u in gezinsverband in één huis, dan mogen er meer bezoekers komen. U kunt dan tijdens het bezoek wisselen.
 • Bij aanvang maakt u de contactpunten (alles wat aangeraakt wordt) zorgvuldig schoon. Hiervoor zijn desinfecterende doekjes aanwezig die u na gebruik in de gesloten afvalbak kunt gooien. De bewonerskant wordt schoongemaakt door de portier. Daarnaast wordt het Praathuys dagelijks zeer grondig schoongemaakt.
 • Wij vragen het bezoek om het terrein van Sint Jozefoord direct weer te verlaten.
 • Houdt u te allen tijde onderling anderhalve meter afstand.

Evaluatie

Graag vernemen wij uw ervaring en/of verbeterpunten via Praathuys@jozefoord.nl

Veelgestelde vragen Het Praathuys

Hoe kan ik me aanmelden?
Aanmelden gaat via www.jozefoord.nl/Praathuys

Op welke momenten is het Praathuys geopend?
Het Praathuys is elke dag geopend tussen 10 uur ’s morgens en 4 uur ‘s middags.

Met hoeveel mensen kan ik langs komen?
Maximaal twee mensen. De ruimte is namelijk beperkt in het Praathuys. Woont u in gezinsverband in één huis, dan mogen er meer bezoekers langskomen. Door de beperkte ruimte kunnen er maximaal twee mensen per keer in het Praathuys.

Kan ik langskomen bij (verdachte) corona patiënten/afdelingen of als ik zelf coronagerelateerde klachten heb?
In beide gevallen helaas niet. Als u klachtenvrij bent, kan er wel weer een afspraak gepland worden. Twijfelt u of de bewoner klachten heeft, neem dan contact op met de afdeling.

Wanneer hoor ik wanneer ik langs mag komen?
Het kan tot 5 werkdagen duren totdat u gebeld wordt door de planners. Zij werken op maandag t/m vrijdag op wisselende tijden

Kan ik meerdere afspraken in een keer plannen?
Nee, na elk bezoek kunt u opnieuw een afspraak plannen via de website.

Hoe vaak kan er bezoek langs komen bij bewoner?

Hoe vaak kan er bezoek langs komen bij bewoner?
Een bewoner kan minstens één keer per 10 dagen bezoek ontvangen. Dit kan verkort worden afhankelijk van uw beschikbaarheid; hoe flexibeler u bent, des te vaker kan een bewoner bezoek ontvangen. Direct wanneer het vorige moment is geweest, kan er een nieuwe afspraak ingepland worden. 

Ik heb nog niks van de planners gehoord na 5 werkdagen?
Het kan voorkomen dat er een aanvraag tussendoor is geglipt. Stuur dan even een mailtje naar Praathuys@jozefoord.nl en dan wordt u geholpen.

De bewoner is ziek geworden of ik ben ziek, bij wie moet ik me afmelden?
Dit kan bij de receptie via 073- 5342342. Zij geven dit door aan de bewoner, de afdeling of aan het bezoek.

Kunnen er spullen meegenomen worden naar het Praathuys?
Er kunnen spullen worden meegenomen door de bezoekers, deze kunnen dan door bezoekers in de blauwe bak bij de hoofdingang worden geplaatst. Dan komt het diezelfde dag nog bij de afdeling.

Hoe wordt de communicatie binnen het Praathuys geregeld?
Er is een analoge telefoon met luidsprekerfunctie zodat bezoek en bewoners elkaar goed kunnen verstaan.

Hoe wordt het Praathuys schoon gehouden?
De portier maakt de ruimte van de bewoner schoon na elk bezoek, en het bezoek maakt voor aankomst de contactpunten schoon. Daarnaast wordt het Praathuys 1x per dag helemaal schoongemaakt.

Mag ik mijn hond (of ander huisdier) meenemen naar het Praathuys?
Ja, dat is mogelijk.

Het aanmelden lukt niet via het contactformulier. Wat kan ik doen?
Neem alle gegevens over en stuur dit in een mail naar Praathuys@jozefoord.nl

Ik heb een vraag die hier niet bij staat.
Mail de vraag mailen naar Praathuys@jozefoord.nl. Dan wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.