Over Corona: Veelgestelde vragen voor bewoners en familieleden

update 27 maart

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. De veiligheid en het welbevinden van onze bewoners, cliënten en collega’s staan bij Sint Jozefoord voorop. Altijd, ook nu. Uiteraard kunt u erop rekenen dat wij onze bewoners de goede en warme zorg te blijven bieden die zij gewend zijn en nodig hebben. Hier vindt u enkele veelgestelde vragen. Wij zullen deze pagina blijven aanvullen.

1. Mag ik op bezoek komen bij Sint Jozefoord?

Er is op dit moment helaas geen mogelijkheid tot het bezoeken van uw naaste. In een terminale zorgsituatie wordt hierop een uitzondering gemaakt. Meer daarover kunt u hier lezen.

Uiteraard kunt u erop rekenen dat wij onze bewoners de goede en warme zorg te blijven bieden die zij gewend zijn en nodig hebben.

Het is niet toegestaan op bezoek te komen of bezoek te ontvangen op het terrein van Sint Jozefoord om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit geldt ook voor de kloostertuin, gelegen aan de voorzijde van het terrein. Voor de (meeste) bewoners van Zicht op Nuland is het verwarrend als familie op afstand staat te zwaaien, maar niet op bezoek kan komen. We vragen daarom iedereen niet langs te komen, maar om gebruik te maken (beeld)bellen.

2. Hoe kunnen wij als familieleden contact houden met onze familieleden die nu in isolatie zitten?

We beseffen het belang van contact met familie en naasten. Op alle woongroepen zijn tablets waarmee kan worden geskypet (beeldbellen).

3. Hoe blijven wij op de hoogte van het welbevinden van onze familieleden?

Over de gezondheid van uw naaste wordt u dagelijks door de zorgmedewerkers op de hoogte gehouden. Indien er bij uw familielid veranderingen zijn in de gezondheid, hoort u dat uiteraard zo snel mogelijk.

4. Mogen bewoners naar buiten, bijvoorbeeld voor een wandeling?

Zeker. Indien dit mogelijk is gaan medewerkers of vrijwilligers met de bewoners naar buiten. Zij blijven daarbij op het terrein van Sint Jozefoord. Ook zijn er waar mogelijk activiteiten voor de bewoners, deze vinden echter plaats op de afdeling of woongroep.

5. Hoe blijf ik op de hoogte?

Op de website van Sint Jozefoord wordt u op de hoogte gehouden over de actuele situatie. Indien er ontwikkelingen zijn, ontvangt u een nieuwsbrief per e-mail. Over de gezondheid van uw naaste wordt u op de hoogte gehouden door de zorgmedewerkers.

6. Kunnen jullie hulp van buiten gebruiken voor niet-zorggerelateerde taken, om het personeel te ontlasten?

Het wordt door het RIVM afgeraden mensen van buiten assistentie te laten verlenen. Deze richtlijnen zullen wij volgen. Dit betekent dat wij tot nader bericht ook geen nieuwe vrijwilligers aannemen.

7. Zijn er voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen?

Het is steeds te bezien of er genoeg gaat zijn. Dit geldt niet alleen voor Sint Jozefoord maar voor alle zorgorganisaties. Vooralsnog is er voldoende. De voorraad wordt elke dag gemonitord en indien nodig bestellen we bij.