Instroombegeleider Miranda: ‘Met een vertrouwd gevoel verhuizen naar Sint Jozefoord’

4 februari, 2020

Er komt een hoop kijken bij een verhuizing naar Sint Jozefoord; praktische zaken, zoals formulieren die getekend moeten worden en kleding waar labels in moeten komen, maar het is ook vaak emotioneel een grote stap. Sinds enige tijd begeleidt Miranda Wijkhuisen de opname van nieuwe bewoners. Zij komt in beeld als er een grote kans is dat er binnenkort een kamer voor iemand vrijkomt.

Huisbezoek
Al vóór er een plekje is, gaat zij op huisbezoek om meer te vertellen over Sint Jozefoord en vragen te beantwoorden. “Ik vertel bijvoorbeeld hoe een dag eruitziet, welke activiteiten er georganiseerd worden en dat familie altijd welkom is om langs te komen. Mensen hebben vaak veel vragen, die kan ik dan ook beantwoorden.”
Als er dan een plek vrij is bij Sint Jozefoord, volgt een tweede huisbezoek. De eerste verantwoordelijke verzorgende (evv’er) gaat dan mee om kennis te maken. “We zorgen ook dat de meeste formulieren getekend worden en dat het zorgdossier compleet is. Niets staat een soepele verhuizing dan nog in de weg.”
Op de dag van de opname proberen Miranda of de evv’er aanwezig te zijn of langs te komen om de nieuwe bewoner welkom te heten. Een bekend gezicht, dat voelt vertrouwd. Welkom bij Sint Jozefoord!

Op maat

Miranda merkt dat toekomstige bewoners en de familie erg blij met haar zijn: “Ik kan ervoor zorgen dat ze met een vertrouwd gevoel én met vertrouwen de verhuizing tegemoetzien. Het instroomtraject is voor een groot deel op maat en hangt af van de behoeftes van de toekomstige bewoner en zijn of haar familie.”

Miranda Wijkhuisen

“Eigenlijk ben ik een soort levende brochure: Ik probeer alle vragen te beantwoorden, maar ik probeer ook zeker al de warme sfeer van Sint Jozefoord te laten ervaren. Ik wil ook graag meer weten over de toekomstige bewoner en hun leven: hoe ziet de dag er nu uit, wat zijn de hobby’s van meneer of mevrouw. Deze informatie zet ik in het zorgdossier, zodat mijn collega’s in de zorg al wat meer weten over hun nieuwe bewoner.”

Collega Bep van Wanrooij: Ik ging als evv’er mee met Miranda naar een nieuwe bewoner. Miranda was daar al eerder geweest en kon mij goed voorbereiden. Ik wil Miranda een dikke pluim geven: ze is betrokken en leeft echt mee met de bewoner en met de familie. Ze doet het supergoed en ik hoop dat ik nog vaker met haar op huisbezoek kan.