Actuele informatie rond Corona (COVID-19)

Laatste update 30 maart

Binnen Sint Jozefoord is bij meerdere bewoners corona geconstateerd. De veiligheid en het welbevinden van onze bewoners, cliënten en collega’s staan bij Sint Jozefoord voorop. Altijd, ook nu. Samen doen wij er nog steeds alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan én de kwaliteit van onze zorg en aandacht te waarborgen.

Het advies van het RIVM is leidend voor ons handelen. Wij houden ons aan voor de gehele zorgsector gemaakte afspraken, die zijn afgestemd in de regio. Een welgemeend dank u wel voor uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

We passen het beleid zonodig dagelijks aan en zullen u daarvan via deze website doorlopend informeren. Graag uw attentie hiervoor en medewerking. Bijvoorbaat dank! 

Situatie Sint Jozefoord

U heeft het vast gemerkt: we zijn druk op Sint Jozefoord.  Met zowel de zorg voor onze bewoners als natuurlijk met de voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. U ziet en hoort nu niet zoveel van ons wellicht als u gewend bent, u kunt ook niet even binnenlopen voor een bezoekje of een kopje koffie. Maar we willen u laten weten dat het ons goed gaat, bewoners en medewerkers! Onze medewerkers zijn goed geïnstrueerd en zorgen ook nu goed en met aandacht voor onze bewoners. De sfeer is, ondanks de situatie, goed. Onze medewerkers zorgen ervoor dat er genoeg leuke activiteiten zijn voor en met de bewoners: er wordt geschilderd, geknutseld, gekookt en gezongen, we gaan wandelen en er wordt via Skype contact gehouden met de familie. Kortom: samen staan we sterk en komen we hier doorheen!

Lees hier: Sint Jozefoord en huisartsen Maasdonk: Goede zorg dichtbij voor coronapatiënten

Vragen

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351

Maatregelen

De maatregelen die binnen Sint Jozefoord gelden zijn:

  • Er is helaas geen bezoek meer mogelijk voor bewoners. Ook voor externen is Sint Jozefoord tot nader bericht gesloten. Dit geldt voor het gehele terrein van Sint Jozefoord.
  • We beseffen het belang van contact met familie en naasten. Andere vormen van contact zoals bellen of skypen met bewoners is mogelijk in overleg met de zorg.
  • Bewoners blijven zoveel mogelijk op de eigen afdeling of woongroep en gaan indien mogelijk nog wel met zorgmedewerkers of vrijwilligers naar buiten voor een wandeling, maar blijven op het terrein van Sint Jozefoord.
  • Activiteiten vinden op de afdeling of woongroep plaats.
  • Vrijwilligers blijven -indien zij dat zelf wensen- ‘meewerken’ met de mensen van Sint Jozefoord om de zorg en aandacht zoveel mogelijk te laten doorlopen zoals we gewend zijn.
  • Evenementen en activiteiten zijn in ieder geval t/m 1 juni geannuleerd. Dit geldt ook voor de H. Mis in de Kapel van Sint Jozefoord. Raadpleeg voor de actuele agenda en informatie onze website. 
  • Ook ons restaurant is voorlopig gesloten. Wij hopen u zo snel mogelijk weer te mogen verwelkomen. 
  • Evenementen, verjaardagen en andere bijeenkomsten met groepen zijn geannuleerd.  

Specifieke informatie voor bewoners en bezoekers

Er is op dit moment helaas geen mogelijkheid tot het ontvangen van bezoek, of het bezoeken van uw naaste. We beseffen het belang van contact met familie en naasten. Andere vormen van contact zoals bellen of Skypen met bewoners is wel mogelijk in overleg met de zorg.

Uiteraard kunt u erop rekenen dat wij onze bewoners de goede en warme zorg te blijven bieden die zij gewend zijn en nodig hebben.

Specifieke informatie voor medewerkers en vrijwilligers

Informatie van het RIVM voor zorgprofessionals over het coronavirus kun je hier vinden.

Specifieke informatie voor cliënten van Dagbesteding  

De dagbesteding is tot 1 juni geannuleerd. Iedereen is persoonlijk ingelicht. 

Specifieke informatie voor cliënten die Wijkverpleging/Thuiszorg en huishoudelijke zorg ontvangen 

Sint Jozefoord biedt u ook nu graag wijkverpleging en thuiszorg. Zoals u van ons gewend bent, leveren onze mensen veilige zorg. Zij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Geeft u het aan ons door als u OF verkouden bent, OF koorts OF luchtwegklachten heeft of in contact bent geweest met een corona-patiënt? 
Dan kijken we samen wat de beste aanpak of oplossing is.

Specifieke informatie voor cliënten die een maaltijd thuis ontvangen

Cliënten die via Sint Jozefoord maaltijden of boodschappen ontvangen, blijven deze gewoon ontvangen op de afgesproken dag, elke woensdag tussen 12.00-15.00 uur. 

Specifieke informatie voor vrijwilligers van Sint Jozefoord

Bent u vrijwilliger? Wij vragen u zich af te melden als u verkouden bent, koorts of luchtwegklachten heeft, zelfs in geringe mate, of onlangs in contact bent geweest met een corona-patiënt.

Zonder klachten blijft u welkom, de bewoners en de zorg zijn bijzonder blij met uw komst en hulp! Richt u daarbij in overleg met de zorg zoveel mogelijk op vaste afdelingen met vaste bewoners.