Actuele informatie rond Corona (COVID-19)

Laatste update 26 mei

Het coronavirus houdt Nederland al sinds maart in zijn greep. Ook bij Sint Jozefoord werken we elke dag hard om verspreiding van het virus te voorkomen en tegelijkertijd de kwaliteit van onze zorg en aandacht voor onze bewoners en cliënten te waarborgen.

RIVM-richtlijnen

Het advies van het RIVM is leidend voor ons handelen. Wij houden ons aan voor de gehele zorgsector gemaakte afspraken, die zijn afgestemd in de regio. We zullen u hiervan via deze website doorlopend, en zo goed mogelijk, informeren.

Bezoek

We zijn verheugd u te vertellen dat de deuren van Sint Jozefoord vanaf woensdag 27 mei weer (beperkt) open gaan voor bezoek. Al sinds de deuren gesloten zijn, op 20 maart, kijken we uit naar dit moment. We hebben al 3 weken een coronavrij huis, en ook de landelijke cijfers laten een positieve lijn zien. Genoeg redenen om de versoepeling van de bezoekersregeling vanuit het kabinet met beide handen aan te grijpen en u, of uw naaste, weer welkom te heten bij Sint Jozefoord. Lees hier meer over de mogelijkheid om op bezoek te komen.

Het is ook mogelijk om bezoek te ontvangen in het Praathuys. Deze gezellige ‘woonkamer’ is in het midden voorzien van een glazen plaat. De bewoner (indien nodig begeleid door een medewerker) komt binnen via de ene ingang, het bezoek via een andere ingang. Zo kunt u op een veilige en verantwoorde manier uw naasten weer zien! Een afspraak inplannen kan via deze pagina.

Samen staan we sterk

Het zijn moeilijke en verdrietige tijden, waarbij ook wij afscheid hebben moeten nemen van bewoners en cliënten, waarbij we dit niet kunnen doen op de wijze die bij ons hoort en past. Maar we halen veel kracht uit alle steun die we van mensen en organisaties om Sint Jozefoord heen krijgen. Zij zorgen ervoor dat we ons gesterkt voelen en gesteund voelen. Een zeer welgemeend dank u wel. Kortom: samen staan we sterk en komen we hier doorheen!

Vragen

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351

Maatregelen

De maatregelen die binnen Sint Jozefoord gelden zijn:

  • Bewoners blijven zoveel mogelijk op de eigen afdeling of woongroep en gaan indien mogelijk met zorgmedewerkers of vrijwilligers naar buiten voor een wandeling, maar blijven op het terrein van Sint Jozefoord. Het is, in overleg met de zorg, wel weer mogelijk voor een bewoner om bij een andere bewoner op bezoek te gaan.
  • Er zijn (beperkte) mogelijkheden om op bezoek te komen. Lees meer Daarnaast kunt u op bezoek komen in het Praathuys.
  • Activiteiten vinden op de afdeling of woongroep plaats.
  • Vrijwilligers blijven -indien zij dat zelf wensen- ‘meewerken’ met de mensen van Sint Jozefoord om de zorg en aandacht zoveel mogelijk te laten doorlopen zoals we gewend zijn.
  • Evenementen en activiteiten zijn voorlopig geannuleerd. Dit geldt ook voor de H. Mis in de Kapel van Sint Jozefoord. Raadpleeg voor de actuele agenda en informatie onze website. 
  • Ook ons restaurant is voorlopig gesloten voor bezoek van buitenaf. Wij hopen u zo snel mogelijk weer te mogen verwelkomen. 
  • Evenementen, verjaardagen en andere bijeenkomsten met groepen zijn geannuleerd.  

Specifieke informatie voor bewoners en bezoekers

Specifieke informatie voor medewerkers en vrijwilligers

Informatie van het RIVM voor zorgprofessionals over het coronavirus kun je hier vinden.

Specifieke informatie voor cliënten van Dagbesteding  

Vanaf maandag 11 mei gaat de dagbesteding weer open voor enkele cliënten met in achtneming van alle richtlijnen natuurlijk als anderhalve meter afstand, klachten en hygiëne. Deze cliënten hebben een urgente behoefte aan de structuur en daginvulling die de dagbesteding biedt.

Specifieke informatie voor cliënten die Wijkverpleging/Thuiszorg en huishoudelijke zorg ontvangen 

Sint Jozefoord biedt u ook nu graag wijkverpleging en thuiszorg. Zoals u van ons gewend bent, leveren onze mensen veilige zorg. Zij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Geeft u het aan ons door als u OF verkouden bent, OF koorts OF luchtwegklachten heeft of in contact bent geweest met een corona-patiënt? 
Dan kijken we samen wat de beste aanpak of oplossing is.

Specifieke informatie voor cliënten die een maaltijd thuis ontvangen

Cliënten die via Sint Jozefoord maaltijden ontvangen, blijven deze gewoon ontvangen op de afgesproken dag, elke woensdag tussen 12.00-15.00 uur. 

Specifieke informatie voor vrijwilligers van Sint Jozefoord

Bent u vrijwilliger? Wij vragen u zich af te melden als u verkouden bent, koorts of luchtwegklachten heeft, zelfs in geringe mate, of onlangs in contact bent geweest met een corona-patiënt.

Zonder klachten blijft u welkom, de bewoners en de zorg zijn bijzonder blij met uw komst en hulp! Richt u daarbij in overleg met de zorg zoveel mogelijk op vaste afdelingen met vaste bewoners.