‘Blij da ge d’r bent’: seniorendag bij Sint Jozefoord

24 augustus, 2023

“Blij da ge d’r bent, hier meude laage”. Met deze woorden sloot Thijs van Kessel, wethouder voor onder andere Zorg, Wmo en welzijn van de gemeente Oss zijn praatje af, tijdens de jaarlijkse seniorendag bij Sint Jozefoord op 20 augustus jl.Seniorendag bij Sint Jozefoord

Jaarlijks organiseren de KBO’s van Nuland, Vinkel en Geffen samen met Sint Jozefoord de seniorendag. Dit doen zij in de tent waar Stichting Jeugdbelangen Nuland (SJB) vanaf de dag erna het jaarlijkse zomerkamp voor basisschoolleerlingen organiseert; een mooi voorbeeld van fijne samenwerkingen.

Broeder Hans van Bemmel opende de dag met een woord- en communieviering, muzikaal ondersteund door koor Passe Partout uit Geffen. Zowel in het openingswoord van Marjolein Verstraeten, directeur-bestuurder van Sint Jozefoord, als in het praatje van wethouder Thijs van Kessel kwam naar voren hoe belangrijk het is dat men elkaar kent, opzoekt en helpt waar nodig. Een dag als de seniorendag is een mooie manier om elkaar te ontmoeten in een gezellige setting; we zijn Blij da ge d’r bent. Na een kop koffie, uiteraard mét gebak, was het tijd om in groepjes aan de slag te gaan met een kennisquiz. Er waren mooie prijzen te winnen dus de groepen waren zeer fanatiek. De vragen varieerden…van vragen die bijna iedereen weet ‘Wie zong het liedje ‘Malle Babbe’ (Rob de Nijs) tot echte hersenkrakers ‘Mijn voeten zijn warm, mijn top is koud. Ik ga nergens heen, want ik ben zo oud. Wat ben ik?’ (Een berg).

Na een lekkere lunch was het tijd om met de voetjes van de vloer te gaan tijdens het optreden van Pierre van Dongen. Ondanks de warmte in de tent werd er volop gedanst en meegezongen. Na de prijsuitreiking, waar de winnaars hun prijzen in ontvangst namen (sponsoren bedankt!) was het tijd om deze meer dan geslaagde dag af te sluiten.

Dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, KBO’s, medewerkers van Sint Jozefoord! En uiteraard dank aan alle deelnemers; we waren blij met uw komst, tot volgend jaar!