Familie op bezoek bij het Praathuys van Sint Jozefoord

1 mei, 2020

Na weken zonder elkaar kan er vanaf vandaag weer bezoek komen bij Sint Jozefoord. Het ‘Praathuys’ staat klaar om bewoners en hun naasten te ontvangen. Uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In het ‘Praathuys’ kunnen bewoners en hun bezoek elkaar ontmoeten. Deze gezellige ‘woonkamer’ is in het midden voorzien van een glazen plaat. De bewoner (indien nodig begeleid door een medewerker) komt binnen via de ene ingang, het bezoek via een andere ingang. Zo kunnen bewoners op een veilige en verantwoorde manier hun naasten weer zien!

Sacha Ausems, directeur-bestuurder a.i.: Verbondenheid is bij Sint Jozefoord in alles het uitgangspunt. Juist aan die fysieke verbondenheid hebben we afgelopen weken geen invulling kunnen geven. Hoe fijn is het om ontmoeten en verbinding op aangepaste wijze toch mogelijk te kunnen maken. Trots op iedereen die dit in zo korte tijd mede heeft gerealiseerd! #SamenSterk en #dekrachtvansamen

Mw van de Dussen was, samen met haar man die bij SInt Jozefoord woont, de eerste bezoeker van het Praathuys: Heel fijn om mijn man zo weer te kunnen zien. Ik heb er van genoten.

De unit is belangeloos aangepast en geplaatst door Dhr. Franke van Thuisborg, een vastgoedorganisatie die woonoplossingen biedt aan met name senioren.