Herstart Dementie Café bij Sint Jozefoord

7 maart, 2022

Vanaf 22 maart start Sint Jozefoord, in samenwerking met Seniorenplatform 13-14, weer met het Dementie Café. Het Dementie Café is een maandelijkse bijeenkomst waar gesproken wordt over onderwerpen waar u mee te maken krijgt als u of als iemand in uw directe omgeving dementie krijgt.

De avonden worden begeleid door Miranda Wijkhuisen, zorgconsulent bij Sint Jozefoord, en Jeanne Pennings, casemanager dementie bij Sint Jozefoord.

Jeanne vertelt: ‘Als casemanager dementie ben ik vaak betrokken bij mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ik bezoek ze thuis en hoor waar ze tegenaan lopen. Tijdens het Dementie Café gaan we dieper in op deze onderwerpen. Vaak nodigen we een spreker uit die meer over een bepaald onderwerp kan vertellen.

Miranda: ‘Dementie is een heel proces, en elke stap vraagt om nieuwe aanpassingen en roept ook weer nieuwe vragen op. Tijdens de avonden is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten en met elkaar ervaringen te delen. Het is ook fijn om te merken dat anderen in een vergelijkbare situatie zitten.’ 

Het eerste Dementie Café is op 22 maart. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. U bent van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.jozefoord.nl/dementie-cafe

Jeanne Pennings (links) en Miranda Wijkhuisen (rechts) begeleiden de avonden van het Dementie Café.