Leven in de brouwerij: nieuwe bewoners op Parkzicht en Duyn en Dael

5 oktober, 2023

Deze weken verwelkomen we bij Sint Jozefoord 18 nieuwe bewoners. Zij verhuizen naar hun nieuwe thuis op de gerenoveerde woongroepen Parkzicht en Duyn en Dael. Nog meer dan we nu al doen creëren we hier samen met bewoners, familie, naasten en onze medewerkers en vrijwilligers een plek waar wordt gewoond, gewerkt, geleefd en genoten.

Fion Heijmans, medewerker op deze woongroepen, vertelt: “Verhuizen is een spannende gebeurtenis. Om het zo rustig mogelijk te houden verhuizen de mensen deze twee weken in kleine groepen. Ieder heeft bij een verhuizing zijn of haar eigen behoeftes, die mogen er allemaal zijn. Niets moet, alles mag. Waar wenselijk zijn mijn collega’s en ik er om te ondersteunen, met een kopje koffie, een fijn gesprek, een helpende hand.”

‘Thuis’ voorzetten
Wonen op Parkzicht en Duyn en Dael betekent wonen in een prettige, vertrouwde omgeving. Waar we elkaar kennen en ontmoeten, waar iedereen erbij hoort. Waar je wordt gezien en volledig jezelf mag zijn, met jouw unieke karakter en levensverhaal. Een fijne plek waar niets moet en alles mag. Hier gaat het leven door, ook met de uitdagingen die het ouder worden met zich meebrengt. We zorgen samen dat ‘thuis’ zoveel mogelijk wordt voortgezet. Zo stimuleren we bewoners en hun naasten bijvoorbeeld om te blijven doen wat zij al deden: wekelijks naar de biljartclub, regelmatig eten met de buren of een uitstapje met of naar familie of vrienden bijvoorbeeld.

Werken aan de toekomst van de ouderenzorg
De bewoners en hun familie én het team maken Parkzicht en Duyn en Dael uniek. De helft van het team bestaat uit zorgprofessionals, de andere helft uit mensen met een andere opleidingsachtergrond. Mensen met ervaring in onder andere de retail, horeca en dienstverlening werken samen met verpleegkundigen en verzorgenden volgens het principe van de Sociale Benadering. Met de start van deze woongroepen en dit nieuwe team leren en improviseren we en werken we samen aan de toekomst van de ouderenzorg. We willen laten zien dat wonen en leven voor mensen met dementie anders kan. Waarbij we willen benadrukken dat de zorg niet verdwijnt, en juist de combinatie met welzijn voor een betekenisvol leven kan zorgen.

We wensen de bewoners veel woon- en leefplezier toe.