Nieuwe reeks Partnercafé Dementie najaar 2024

11 juli, 2024

Uw partner heeft dementie. Dat heeft een grote impact op uw beider levens. U wilt graag samen blijven, terwijl de zorg steeds intensiever wordt. Vragen als ‘Doe ik het wel goed?’, ‘Hoe ga ik om met mijn partner met dementie?’ en ‘Hoe vind ik nog tijd voor mijzelf?’ zijn heel gewoon. Hierover praten met mensen die in dezelfde situatie zitten helpt. Daarom is er het Partnercafé Dementie van Sint Jozefoord. Een gespreksgroep voor mensen met een partner met dementie. U ontmoet er mensen uit de omgeving en deelt ervaringen en verhalen met elkaar. Want: niemand begrijpt u beter dan iemand die in dezelfde situatie zit.

Gevoel van (h)erkenning
Tijdens het Partnercafé is er ruimte om – als u daar behoefte aan heeft – uw eigen verhaal te vertellen, en uw beleving of vragen over de omgang met een dementerende partner te delen. Dit kan een gevoel van (h)erkenning geven. U kunt saamhorigheid en bemoediging bij elkaar vinden, bijvoorbeeld door tips uit te wisselen.

Vijf bijeenkomsten bij Sint Jozefoord
Er zijn vijf bijeenkomsten bij Sint Jozefoord aan de Duyn en Daelseweg 15 in Nuland. U bent welkom op 23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november en 18 november van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

Goed om te weten
Het Partnercafé bestaat uit een vaste groep van maximaal acht deelnemers uit de regio. De groep wordt begeleid door Jeanne Pennings, casemanager dementie en Karin van de Kamp, physician assistant. Zij zorgen voor een ontspannen sfeer in een veilige omgeving, waar vertrouwen en respect de basis zijn. Bij elk café staat één thema centraal, van uitleg over ziektebeeld(en) en omgang met dementie en veranderend gedrag tot het in balans houden van uw eigen leven en het acceptatieproces met bijkomende gedachten en emoties. Er is genoeg ruimte om uw eigen onderwerpen in te brengen.

Aanmelden kan tot 26 augustus
Bij genoeg aanmeldingen gaat de groep van start. Aanmelden kan tot 26 augustus 2024 door een e-mail te sturen aan j.pennings@jozefoord.nl. U krijgt een bevestiging van uw deelname.

Graag tot ziens op 23 september!