Ondersteuning voor mantelzorgers en vrijwilligers

15 juli, 2022

De samenwerkende ouderenzorgorganisaties in Noordoost Brabant bieden samen met ROC Koning Willem I College deze zomer een cursus aan voor mantelzorgers en vrijwilligers, om hen te ondersteunen in de zorg die zij bieden aan hun naasten.

Onze bestuurder Marjolein Verstraeten zegt daarover: “De aandacht en hulp van mantelzorgers en vrijwilligers is onmisbaar voor ons, zeker in de zomerperiode als onze medewerkers genieten van hun welverdiende vakanties. Als regio hebben wij de handen ineen geslagen om de uitdagingen in de ouderenzorg tegemoet te treden en wij vinden dat goede ondersteuning aan mantelzorgers en vrijwilligers daarbij hoort. Daarom bieden wij deze cursus aan.“

De cursus is erop gericht mantelzorgers en vrijwilligers meer te leren over de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL-zorg), zodat zij zich zekerder voelen om anderen te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op de stoel of in de rolstoel helpen en het helpen bij het aan- en uittrekken van steunkousen. De cursus wordt aangeboden op verschillende locaties, data en tijden in Noordoost Brabant. Ook mantelzorgers en vrijwilligers van wie de zorgvrager geen zorg bij de aangesloten VVT organisaties ontvangt, zijn van harte welkom om mee te doen. Vooraf aanmelden is niet nodig, de deur staat open! Bekijk het overzicht van de trainingsdata- en locaties.

Aan het einde van de zomer gaan de samenwerkende VVT organisaties en ROC evalueren of de cursus na de zomer opnieuw wordt aangeboden en doorontwikkeld. Bij voorkeur samen met andere partijen die zich inzetten om mantelzorgers en vrijwilligers in de regio te ondersteunen.