QR-wandeling ‘Walk in the parQ’ bij Sint Jozefoord

12 mei, 2022

Om de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de aandacht te brengen, lanceert het Ouderenfonds de eerste OldStars vitaal ‘Walk in the parQ’ route op dinsdag 17 mei van 14.00 tot 16.00 uur.  De innovatieve beweegroute is geplaatst in het bos rond Sint Jozefoord.

De kick-off maakt deel uit van de Nationale Beweegweek voor Ouderen, OldStars VitaliteitSpelen, van het Nationaal Ouderenfonds. Aanmelden voor de feestelijke kick-off met ijskar kan bij Amy van de Wiel via a.vandewiel@jozefoord.nl of telefonisch via 06-17500660.

Op dinsdag 17 mei wordt om 14.00 uur de route Walk in the parQ feestelijk geopend. De route is speciaal ontworpen om op een laagdrempelig manier actief bezig te zijn in de buitenlucht. De oefeningen worden geactiveerd met de walk in de parq app en het scannen van de QR code. Deze QR code is terug te vinden op de palen die langs de route staan. De oefeningen zorgen naast beweging voor het opbouwen van kracht en verbeteren van het evenwicht. Iedereen is welkom om hiervan gebruik te maken. Er zijn oefeningen beschikbaar voor mensen die zelfstandig zonder steun kunnen bewegen, gebruik maken van een rollator of die in een rolstoel zitten.