Sint Jozefoord scoort op inzetbaarheid en verzuim

19 april, 2023

Sint Jozefoord behoort tot de best scorende zorgorganisatie op het gebied van verzuim en inzetbaarheid. De Vernet Health Ranking laat in één cijfer zien hoe een zorgorganisatie presteert op het gebied van verzuim en inzetbaarheid. Met een 8,9 maken we deel uit van de top 3 in de zorgsector.

Oog voor de medewerker

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de medewerkers van Sint Jozefoord te helpen aan het werk te kunnen blijven. Van verzuim, naar inzetbaarheid; Sint Jozefoord kijkt naar wat er wél kan.

Daarnaast is er hard gewerkt aan een mooi vitaliteitspakket. Er is aandacht voor collega’s die werk combineren met mantelzorg, we hebben aandacht voor gezondheid en spelen in op de maatschappelijke problemen door bijvoorbeeld een workshop van een budgetcoach aan te bieden.

Ilona Grandia, adviseur duurzame inzetbaarheid, vertelt: “Ik denk dat we ons onderscheiden door het goede contact dat collega’s met hun leidinggevende hebben. Leidinggevenden houden gedurende het gehele ziekteproces een vinger aan de pols en kijken naar de mogelijkheden om, wellicht met aangepaste werkzaamheden, onderdeel uit te blijven maken van Sint Jozefoord of het team.”

Over Vernet

Onderzoeksbureau en kennisnetwerk Vernet is gericht op het verzamelen, benchmarken en interpreteren van HR- en verzuimgegevens in de Nederlandse zorgsector. Verzuimgegevens worden vertaald naar rapportages. In deze rapportages worden de organisatiecijfers afgezet tegen het branchegemiddelde.