Start nieuwe partnergroep dementie

19 september, 2022

“Doe ik het wel goed?”, “Hoe moet ik omgaan met mijn dementerende partner?” en “Hoe vind ik meer tijd voor mezelf?” Deze vragen spoken waarschijnlijk vast wel eens door uw hoofd als uw partner aan dementie leidt.

Dementie is een ziekte met een grote impact op het leven. Niet alleen voor diegene die het overkomt maar ook voor de partner. Daarom heeft Sint Jozefoord het Partnercafé in het leven geroepen. Hier kunnen mensen, die een thuiswonende partner met dementie hebben, met elkaar in contact komen. U kunt saamhorigheid en bemoediging bij elkaar vinden bijvoorbeeld door tips uit te wisselen. Ook kan het leiden tot vriendschap.

Wanneer u zich aanmeldt, komt u in een vaste groep die bestaat uit 8 deelnemers. Iedere bijeenkomst wordt begeleid door de casemanager dementie en psycholoog. Zij zorgen voor een veilige omgeving waarin vertrouwen en respect de basis vormen zodat u zich ontspannen en veilig voelt.

Iedere bijeenkomst staat 1 thema centraal. Zo leggen we bijvoorbeeld uit welke ziektebeeld(en) er zijn en hoe die zich in grote lijnen ontwikkelen. We hebben het daarnaast ook een middag over hoe u kunt omgaan met dementie en het veranderde gedrag. Maar ook over hoe u uw eigen leven in balans houdt, over acceptatieprocessen met bijkomende gedachten en emoties en het veranderde sociale leven. En uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Het Partnercafé bestaat uit vijf bijeenkomsten: 4 oktober, 18 oktober, 3 november, 15 november en 6 december 2022. Dit is steeds op een middag van 13.30 tot 15.30 uur bij Sint Jozefoord, Duyn en Daelseweg 15 te Nuland. U mag gratis deelnemen.

Bij voldoende aanmeldingen start het partnercafé op 4 oktober 2022 om 13.30 uur. Wanneer u deel wilt nemen, meldt u dit via email bij: j.pennings@jozefoord.nl.