Zelf oogdruppelen, wij helpen u graag

2 november, 2023

Medicijnen, zoals oogdruppels, krijgen mensen via de apotheek. Vaak komt er een zorgmedewerker van de thuiszorg langs om dan de ogen te druppelen. Dat is veranderd per 1 november 2023. Wij helpen graag om voortaan zelf uw ogen te druppelen.

Oogdruppelen kan namelijk ook anders, waarbij de cliënt zelf het juiste moment kiest. Dankzij nieuwe hulpmiddelen die heel eenvoudig zijn in gebruik, zoals een oogdruppelbril, kunnen mensen dit zelf. Dat scheelt u tijd en mensen hoeven niet meer te wachten tot een zorgmedewerker langskomt en kunnen dus ogen druppelen wanneer het hen uitkomt.

Anders organiseren van zorg
Het aantal mensen dat thuiszorg vraagt groeit. Tegelijk neemt het aantal zorgverleners af. Daarom kijken alle zorgorganisaties in de regio samen hoe ze zorg anders kunnen inrichten. Ziekenhuizen, huisartsen, apothekers, thuiszorg: alle organisaties in de zorgketen doen mee om zo goed mogelijk te helpen de zorg op een andere manier te organiseren. Deze nieuwe werkwijze rondom oogdruppelen is daar een voorbeeld van.

Meer informatie over oogdruppelen

Meer informatie over ‘Zelf oogdruppelen’ is te vinden op de website Iedereenzorgt.nl: Oogdruppelen – IedereenZorgt