Zomerexpositie: Zoveel verhalen

24 juni, 2020

De zomerexpositie is, volgens goede traditie, gewijd aan de werken van de bewoners, gemaakt in het atelier bij Tonny Hanegraaf.
Maar dit jaar liep alles anders. Het atelier moest in maart zijn deuren sluiten, sommige bewoners werden ziek en kwamen te overlijden. Gelukkig kon Tonny, met de nodige voorzorgmaatregelen, wel schilderen op de afdelingen. En ook gingen de bewoners, soms geholpen door de zorgmedewerkers, zelf aan de slag met verf. De werken die vanaf 22 juni te zien zijn in de gangen van Sint Jozefoord zijn allemaal gemaakt tijdens ‘coronatijd’. Ze vertellen zoveel verhalen…

De troostboom maakt ook onderdeel uit van de expositie. Deze boom, bedacht en uitgevoerd door afdeling Welzijn & Recreatie en Pastor Gert Groen, is door bewoners, medewerkers en vrijwilligers gevuld met hartekreten, troostende woorden, gedichtjes, bemoedigingen en warme herinneringen aan bewoners van wie we afscheid hebben moeten nemen.

Omdat we helaas (nog) niet iedereen bij Sint Jozefoord binnen kunnen verwelkomen, vindt u hiernaast een video-impressie van de expositie.