Schildersatelier

Voor iedereen

In het schildersatelier van Sint Jozefoord heet kunstenares Tonny Hanegraaf u van harte welkom. ‘Niets is onmogelijk’ is haar uitgangspunt. Voor alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers is een plekje in het atelier, ook als u rolstoelgebonden bent. U kunt, beginnend of gevorderd schilder, aan de slag met verschillende verftechnieken. Al het benodigde materiaal is in het atelier aanwezig.

Mobiel atelier

Voor bewoners die niet in staat zijn om naar het atelier te komen, is er een ‘mobiel atelier’ waarmee Tonny de bewoners bezoekt. In dit ‘mobiele atelier’ zitten alle benodigdheden om in de woonkamer of op de kamer van een bewoner aan de slag te gaan. Voor mensen die minder mobiel zijn, niet makkelijk in een nieuwe omgeving kunnen wennen of onrustig zijn, is het op deze manier mogelijk om het plezier van schilderen te ervaren.

Expositie

Schilderen gaat niet om het eindresultaat, maar om creatief bezig te zijn, om de rust die het brengt en om het gevoel van trots dat mensen ervaren. In de zomermaanden vindt er een expositie plaats in de gangen van Sint Jozefoord, waar het werk van alle cursisten getoond wordt.