Casemanager dementie

Vaste begeleider

Als u of uw naaste de diagnose dementie krijgt, komt er een hoop op u af. U krijgt te maken met wetten, regels en (zorg)mogelijkheden, waar u waarschijnlijk niet in thuis bent. Een casemanager kan uw vragen beantwoorden, helpen zoeken naar oplossingen en een luisterend oor bieden. Zij heeft veel kennis van het ziekbeeld en kan u daardoor goed adviseren, over elke fase van het ziekteproces en de veranderingen die het met zich meebrengt.

De casemanager weet de weg in het woud van professionele instellingen en organisaties in de regio en kan bemiddelen bij het regelen van zorg en helpen bij het maken van keuzes. Op afgesproken tijden komt de casemanager bij u thuis. Daarnaast is de casemanager, afhankelijk van de hulpvragen, telefonisch bereikbaar voor hulp, ondersteuning en advies.

Kosten

Casemanagement bij dementie wordt in Nederland standaard vanuit de basiszorgverzekering aangeboden. 

Contact

Wilt u meer weten over wat de casemanager voor u kan betekenen of wilt u contact met de casemanager? Neem dan contact op met Sint Jozefoord: 073 5342 342.

Netwerk Dementie

Sint Jozefoord is aangesloten bij Netwerk Dementie Bommelerwaard -’s Hertogenbosch e.o. Het Netwerk Dementie geeft invulling aan de samenwerking tussen de zorgorganisaties onderling en de samenwerking met regionale partners zoals huisartsen, ziekenhuis, Alzheimer NL, gemeenten, welzijns- en mantelorganisaties en de preferente zorgverzekeraar.