Bewegen

Zelfredzaam blijven binnen uw eigen mogelijkheden, dat vinden we bij Sint Jozefoord belangrijk. Bewegen is een middel om deze zelfredzaamheid te behouden en te bevorderen. En dit is niet alleen wandelen, fietsen of sporten. Ook de ‘standaard’ dingen uit het dagelijks leven helpen. Denk hierbij aan de was opvouwen, afwassen, het roeren door uw kopje, iets pakken wat wat verder weg op tafel staat, enz.

Wij streven ernaar dat u als bewoner voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Onze beweegagoog kijkt naar wat u kan én waar uw interesses liggen. Zo zorgen we voor een beweegplan dat goed bij u past. Samen met alle andere medewerkers en vrijwilligers helpen wij u om zoveel en zo lang mogelijk actief te blijven.

Wij bieden inspirerende yogalessen aan al onze bewoners. Yoga biedt ruimte om te bewegen binnen de grenzen van uw eigen mogelijkheden.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat mantelzorgers een bijdrage leveren aan het activeren van hun naaste. Samen een rondje wandelen, op pad met de duofiets of stimuleren om op de hometrainer te gaan zitten; er zijn zoveel manieren waarop zij kunnen helpen!